Vågar du stå för att du gillar Idol?

8 Nov
Säg Idol i valfritt socialt forum på nätet eller i verkliga livet. På arbetsplatsen fnyser skrivbordsgrannen och på Facebook och Twitter suckar folk över alla Idol-relaterade inlägg. Samma visa varje höst. Samma människor ojar sig över Melodifestivalen på våren, men den diskussionen kan vi ta då.Åter till Idol.Vad är då problemet med Idol, vad är det som gör att vissa människor tycks få kliande utslag så fort denna musiktävling kommer på tal?
  1. Att tävla i musik. ”HERREGUD, man kan ju inte tävla i MUSIK”. För musik är ju en snudd på andlig företeelse och att tävla i musik är i princip som att svära i kyrkan, så fy fy!
  2. Att framföra covers. För att vara En Riktig Artist (TM) så ska man framföra egen musik, helst skriven under nattlig konstnärlig ångest.
  3. Att det är mobbnings-TV. Det är små, försvarslösa barn som tävlar i Idol och enligt tidningrubrikerna måste de konsultera psykolog efter varje framträdande för att juryn har mobbat dem. De kommer förmodligen att bli skadade för livet.
  4. Att programmet massproducerar artister som alla låter lika. Musik-Sveriges rikedom utarmas.

De jag inte gillar med de diskussioner som uppstår när Idol kommer på tal är den mästrande klappa-på-huvudet-attityden som kommer fram. Alltså, gillar du Idol så betyder det att du inte förstår dig på musik, att du inte uppskattar musik som konstform och att du tycker det är roligt när vuxna människor förnedrar oskyldiga barn. Dessutom är det ditt fel att kultur- och musiklivet i Sverige blir urvattnat och likriktat. Vilken idiotförklaring. Vilken dom.

Du kanske trodde att du kopplade av på fredagkvällen framför ett lättsamt underhållningsprogram tillsammans med din familj, men nej nej. Där trodde du fel. Du gräver kultur-Sveriges grav, din sadistiska aphjärna!

Annonser

Ett svar to “Vågar du stå för att du gillar Idol?”

  1. Eva 23 november, 2011 den 14:31 #

    Ja, eller så får man på nöten för att man helt ärligt INTE gillar idol.det beror ju på i vilka kretsar man rör sig.

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s