Finalbidrag 4-6: glädje, känslomässig gegga och en snygg låt

6 Mar

Melodifestivaltemat fortsätter.

Melodi nummer 4. ”Yes we can” med Oscar Zia.

Andra har sagt det förut och jag säger det igen: Cheiron-sound så det skriker om det. Efter första sekunden tänker man direkt på Britney och efter ytterligare några sekunder kommer Backstreet Boys-vibbarna. Jag tänker inte skriva om hur numret kopierar ett välkänt N’sync-framträdande, för det har kvällstidningarna redan ältat.

Numret funkar på något sätt. Det här snällt, trallvänligt och… trevligt. Oscar dansar lite, sjunger okej, ser glad ut, är lite småsöt. En sympatisk svärmorsdröm. Bidraget kommer nog hamna i top-5.

Melodi nummer 5. ”Bröder ” med Linus Svenning.

Var det Colin Nutley som kallade den här typen av bidrag för emotionell pornografi?

Jag förstår att Linus har varit med om ett stort trauma i och med att hans bror gick bort. Och jag hade förmodligen blivit mycket berörd om han hade skrivit en låt om detta själv. Nu har Fredrik Kempe skrivit ”Bröder”. De har inte skrivit den tillsammans. Kempe är ensam upphovsman. Och där faller hela grejen för mig.

Jag har svårt för Linus röst, jag har svårt för att han visar bilder på sin döde bror på skärmarna, jag har svårt för texten. Det känns snudd på osmakligt på vilket sätt låten är skriven och på vilket sätt den producerats på scen. Det känns så kallt beräknande allting.

Linus känsla i låten är så klart äkta, men i ett perfekt Kempeschlager-paket blir det tummen ner för mig.

Sen kommer folket så klart att rösta. Många faller nog för berättelsen och de sentimentala bilderna. Och för att Linus alltid ser lite ledsen ut när han sjungit låten. Jag är livrädd för det här bidraget.

Melodi nummer 6. ”Survivor” med Helena Paparizou

Snygg låt med lite Bond-känsla. Helena sjunger fantastiskt, givetvis. Den här låten kan nog vinna på att ha tagit vägen genom andra chansen, den kräver några lyssningar för att växa.

Tror dock inte att hon har chans på slutsegern. Låten är snygg, men är ingenting som griper tag om en. Den hamnar nog i någonstans i mitten av resultatet.

Imorgon tar jag mig an de fyra sista finalbidragen.

Annonser

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s